HERRAN SANOMA: ARMON AIKAKAUSI - Profeetta Dr. Owuor

Muistiinpanot:

Monesti, kun katson Kristuksen seurakuntaa maailmanlaajuisesti näen, että on väärinymmärrys sen tähden, miten seurakunta käsittelee tätä armon aikakautta. Näen seurakunnan olevan melkein mustamaalauksessa, sillä se kirjaimellisesti katsoen kaltoin kohtelee armoa. Siksi haluan puhua tänään armon aikakaudesta. Koskien armon aikakautta, haluan katsella profetiaa, joka puhui armon aikakauden olemaan. 

Kysymys kuuluu: Mikä on armon aikakausi? Ja mitkä ovat ne profetiat, jotka puhuivat sen olemaan?

Kun pystymme ymmärtämään, lukemaan katselemaan profetioita, jotka puhuivat armon aikakauden olemaan, niin pystymme sen sisällä näkemään sen tarkoituksen, miksi armon aikakausi asetettiin. Kun löydämme sen syyn, niin armon kaltoin kohtelu tulee loppuunsa seurakunnassa. Kun ymmärrämme profetian ja sen tarkoituksen sen sisällä ja poimimme ne, niin voimme uudelleen suunnata suuntamme juuri nyt. 

Profeetta Jeremia, kun Herra lähetti hänet puhumaan Israelille tapahtumista, mitä tapahtui maassa ja tarpeesta puhdistukselle, ennallistamiselle, Herätykselle. Jos tarkastelet tarkasti, niin Israel ei ymmärtänyt noita keskusteluja, mitä Jeremia puhui. Esim. Jeremia 18, kuulet Jeremian sanovan: 

Hei, Jaakobin huone, muuttakaa tienne!

Tuossa keskustelussa Herra sanoi Jeremialle, en anna sanomaani sinulle ennen kuin menet Savenvalajan taloon. Ja kun Jeremia meni Savenvalajan taloon, se on nimeltään ruukkujen laakso, Ben Hinonin laakso. Tuo laakso oli luonteeltaan roskaläjä. Siellä oli kuolleiden koirien löyhkä, kuolleita kissoja ja roskaläjä, siellä oli paha löyhkä. Tuo paikka katsoi suoraan Savenvalan portille, paikkaan, minne savenvalajat asettavat uusia ruukkuja myyntiin. 

Kun Herra puhui, Hän sanoi Jeremialle, että laaksossa, jonne savenvalajat veivät hylättyjä rikkinäisiä ruukkuja ja sekoittivat niitä veteen ja työstivät niitä savenvalajan vääntöpyörässä ja rakensivat uuden ruukun rikkinäisistä ruukuista, ja uudet ruukut, joita he tekivät, olivat mutaa, savea, maaperää heidän käsissään.

Sitten Jeremia sanoi, hei, Herran huone, Jaakobin huone, eikö Jehova, Herra, voi tehdä (ja hän osoitti Herran huoneeseen Moorian vuorella, kysyen), eikö Herra voi tehdä teidän kanssanne, aivan kuten savenvalaja tekee saven kanssa, rakentaen uuden ruukun niin kuin Hän näkee sopivaksi?

Israel ei ymmärtänyt, että kun Jeremia profetoi Moorian vuorelle, Herran temppelille, missä Herran Kirkkaus Vieraili, niin Israel ei tiennyt, että itseasiassa Jeremia pyysi parannuksentekoa Herran huoneessa. Hän oli itseasiassa nähnyt tuon temppelin käytön tulleen loppuunsa. Hän oli nähnyt, ettei sillä fyysisellä temppelillä ollut enää mitään käyttöä. Se temppeli oli nyt muutettu varkaiden luolaksi. Kuuleeko joku minua nyt?

Tämä huone oli nyt muuttunut, ja siitä oli tullut korruption ja turmeluksen huone. Tämä Herran huone, jonne Kirkkaus aiemmin laskeutui, siitä oli nyt tullut väärien profeettojen, valheapostolien luola. Ymmärrätte nyt, minne tähtään. 

Israel ei ymmärtänyt, että Jeremia oli nähnyt seuraavan aikakauden. Hän oli nähnyt loisteliaan kirkkaan aikakauden, Hän oli nähnyt Messiaan tulevan. Sen tähden tulisi olemaan erilainen aikakausi ja erilainen temppeli. Jeremia oli nähnyt, että nyt tulisi olemaan hengellinen aikakausi, jossa temppeli tulisi olemaan hengellinen temppeli. 

Siksi hän sanoi: Kuulen Raakelin äänen. Kuulen hänen itkevän, surevan, hylkäävän kaiken lohdutuksen ja sanovan, että hänen poikiaan ei enää ole. 

Jeremia näki Messiaan tulemuksen, ja siinä prosessissa hän profetoi armon aikakauden. Hän näki, että kun Messias tulee, niin Hänen tiensä tulee olemaan loisteliaan kirkas, hengellinen. 

Luetaan Jeremia 18:1-6:

"1 Sana, joka tuli Jeremialle Herralta ja kuului:
2 "Nouse ja mene alas savenvalajan huoneeseen; siellä minä annan sinun kuulla sanani".
3 Niin minä menin alas savenvalajan huoneeseen, ja katso, hän teki työtä pyöränsä ääressä.
4 Ja jos astia, jota hän valmisti, meni pilalle, niinkuin savi voi mennä savenvalajan käsissä, niin hän teki siitä taas toisen astian, miten vain savenvalaja näki parhaaksi tehdä.
5 Silloin tuli minulle tämä Herran sana:
6 "Enkö minä voi tehdä teille, te Israelin heimo, niinkuin tekee tuo savenvalaja, sanoo Herra. Katso, niinkuin savi on savenvalajan kädessä, niin te olette minun kädessäni, te Israelin heimo." (Jer. 18:1-6)

Ja luvussa 19 Hän määrittelee Ben Hinonin laakson savenvalajan huoneeksi, mutta jos luet Jeremia 10:20 eteenpäin:

"20 Minun telttani on hävitetty, ja kaikki minun telttaköyteni ovat katkotut; minun lapseni ovat lähteneet luotani, eikä niitä enää ole. Ei ole enää, kuka telttani pystyttäisi ja nostaisi seinieni kankaan.
21 Sillä paimenet olivat järjettömät eivätkä etsineet Herraa; sentähden he eivät menestyneet, vaan koko heidän laumansa hajotettiin." (Jer. 10:20-21)

Ja sen tähden: 

"22 Ääni kuuluu! Katso, se tulee, suuri pauhina pohjoisesta maasta," (Jer. 10:22) 
"22 Kuuletteko äänen? Se lähenee! Kumisten ja jymisten kiitää vihollinen pohjoisesta." (1992) 

Toisissa käännöksissä näette hevosten hirnunnan. Hän kutsuu niitä orhiiksi, kun ne liikkuvat.     

Annahan kun selitän tämän. Ennen kuin voi olla aikakauden muutos yhdestä aikakaudesta toiseen aikakauteen, niin näette aina historian toistumisen. Näette aina sille ominaisen yhteyden katkeamisen. Israelissa siellä yhteys oli katkennut. Siksi Jeremia julisti nyt toisen aikakauden tulemusta. 

Mitä tämä puhuu armon aikakaudelle?

Kuunnelkaa hyvin tarkasti. Tulen tänään kävelemään kanssanne ymmärrykseen, profetiasta, joka puhui armon aikakauden olemaan. Jopa ennen kuin se tuli olemaan, niin näemme sen tarkoituksen. 

Tänään kysyn: Mutta milloin armon aikakausi tulee loppumaan?

Jos ymmärrämme tämän, että milloin se alkoi ja milloin se tulee loppumaan, silloin tulemme olemaan herkkiä ja käyttämään sitä hyödyksemme. 

1) asia, kun Jeremia näki tämän aikakauden tulemuksen, jolloin Messias tulisi ja Moorian vuoren temppeli tuhottaisiin, niin se oli pääasiassa seurakunnan tilan ennustus, ennusmerkki, että tulisi olemaan myös rikki mennyt yhteys, ja Messias tulisi nyt uuden aikakauden kanssa, armon aikakauden kanssa, joka pystyisi ennallistamaan. 

Jos on mitään kotiin vietävää sanomaa, niin Herra sanoo, että uusi aikakausi on rikkoutuneiden aikakausi, sillä kun he ovat rikkinäisiä, niin Herra voi rakentaa heistä uuden astian tässä aikakaudessa. 

Kun Messias ilmestyi, oliko silloin myös profetiaa armon aikakaudesta? 

Profeetta Daniel kirjoitti käsikirjoituksensa ja jätti ne itään. Daniel on lopunajan Profeetta, ja niissä käsikirjoituksissa Daniel näki tämän hetken tapahtumat. Kun Daniel kirjoitti käsikirjoitukset, niin jotkut ihmiset lukivat nuo käsikirjoitukset ja he näkivät Messiaan tulemuksen merkit, miltä ne näyttäisivät. 

Ja kun merkit ilmestyivät, niin silloin kuulemme Itämaan tietäjistä, joskus heitä kutsutaan viisaiksi miehiksi. He alkoivat kävelemään seuraten tähteä, joka ilmestyi, ja he seurasivat sitä. Haluan teidän tietävän, että tuo tähti ei ollut tähti, se oli enemmän kuin tähti, se oli Taivaallinen joukko, jonka Herra nosti. Kun he siis kävelivät, he seurasivat Taivaallista joukkoa. 

Mutta siinä prosessissa Herra puhui armon aikakaudesta. Hän sanoi, että Hän, joka on syntynyt, tuo tuon aikakauden. Ja tuo aikakausi ei ole enää tällainen, keskittyen maalliseen, keskittyen maailmaan, vaan se keskittyy Taivaalliseen, kun se tulee.

Toinen profetia, joka puhui armon aikakauden tulemuksen olemaan. Jos katsotte Itämaan tietäjiä, he olivat varakkaita miehiä, itseasiassa heihin viitattiin kuninkaina. He olivat rikkaita kuninkaita. Näette, että kun he saapuivat; kun he kävelivät siellä erämaassa, niin tähti oli siellä, Taivaallinen joukko, joka oli edustettuna, niin oli katuvaloja, diskovaloja, he menettivät tähden. Kun he astuivat palatsiin ja alkoivat syömään kuninkaallista ruokavaliota, niin he menettivät tähden, ja siten he menettivät tien. Mutta kun he tulivat ulos, tähti ilmestyi jälleen. 

Kun he kävelivät ulos palatsista ja seurasivat tähteä ja kohtasivat Herran, he sanoivat: Sinä olet niin puhdas, sinä olet Messias, joten asetamme kultaa jalkojesi juureen. He ottivat kitkerää mirhaa ja asettivat sen Hänen jalkojensa juureen. He sanoivat, sinä olet puhdas. Tässä maailmassa puhtaus, vanhurskaus, pyhyys. Sitten he asettivat suitsukepihkaa, symboloiden puhdistautumista, puhdistautumisen aikakautta ja sitä kitkeryyttä sen sisällä, ja se tulee tuottamaan tuoksuvan tuoksun JEHOVA JUMALAN Valtaistuimelle ja päästämään ihmisiä sisälle ikuisuuteen ja sovittamaan ihmisen synnit.

Kun he saapuivat ennen kuin he tekivät kaiken tämän, he kysyivät, missä Hän on, joka on syntynyt, juutalaisten kuningas? Tarkoittaen, että he itse olivat pakanoita, ja he toivat puhtauden. 

"1 Kun Jeesus oli syntynyt Juudean Beetlehemissä kuningas Herodeksen aikana, niin katso, tietäjiä tuli itäisiltä mailta Jerusalemiin,
2 ja he sanoivat: "Missä on se äsken syntynyt juutalaisten kuningas? Sillä me näimme hänen tähtensä itäisillä mailla ja olemme tulleet häntä kumartamaan." (Matt. 2:1-2)

Tarkoittaen, että jopa pakanat pystyvät palvomaan Häntä siinä aikakaudessa, jonka Hän tuo. 

"3 Kun kuningas Herodes sen kuuli, hämmästyi hän ja koko Jerusalem hänen kanssaan.
4 Ja hän kokosi kaikki kansan ylipapit ja kirjanoppineet ja kyseli heiltä, missä Kristus oli syntyvä.
5 He sanoivat hänelle: "Juudean Beetlehemissä; sillä näin on kirjoitettu profeetan kautta:
6 'Ja sinä Beetlehem, sinä Juudan seutu, et suinkaan ole vähäisin Juudan ruhtinasten joukossa, sillä sinusta on lähtevä hallitsija, joka kaitsee minun kansaani Israelia'."
7 Silloin Herodes kutsui salaa tietäjät tykönsä ja tutkiskeli heiltä tarkoin, mihin aikaan tähti oli ilmestynyt.
8 Ja hän lähetti heidät Beetlehemiin sanoen: "Menkää ja tiedustelkaa tarkasti lasta; ja kun sen löydätte, niin ilmoittakaa minulle, että minäkin tulisin häntä kumartamaan".
9 Kuultuaan kuninkaan sanat he lähtivät matkalle; ja katso, tähti, jonka he olivat itäisillä mailla nähneet, kulki heidän edellään, kunnes se tuli sen paikan päälle, jossa lapsi oli, ja pysähtyi siihen.
10 Nähdessään tähden he ihastuivat ylen suuresti.
11 Niin he menivät huoneeseen ja näkivät lapsen ynnä Marian, hänen äitinsä. Ja he lankesivat maahan ja kumarsivat häntä, avasivat aarteensa ja antoivat hänelle lahjoja: kultaa ja suitsuketta ja mirhaa." (Matt. 2:1-11)

"17 Minä näen hänet, en kuitenkaan nyt, minä katselen häntä, en kuitenkaan läheltä. Tähti nousee Jaakobista, ja valtikka kohoaa Israelista. Se ruhjoo Mooabilta ohimot, päälaen kaikilta Seetin pojilta." (4. Moos. 24:17)   

Annahan kun selitän tämän. Tämä tähti oli taivaallinen joukko, joka puhui tämän aikakauden, armon aikakauden tulemuksesta. Jos tarkastelette puhdasta tervettä oppia, niin mitä Hän sanoo tästä aikakaudesta?

Mitä Jesaja näki, koskien tätä aikakautta?

"19 Mutta sinun kuolleesi virkoavat eloon, minun ruumiini nousevat ylös. Herätkää ja riemuitkaa, te jotka tomussa lepäätte, sillä sinun kasteesi on valkeuksien kaste," (Jes. 26:19-21)

Kun Jesaja näki armon aikakauden niin tässä sananpaikassa kuulet Jesajan sanovan, että tuo aikakausi tulee kuin aamukaste, joka painottaa, että tuo aikakausi ilmestyy, mutta se tulisi olemaan lyhytikäinen. Aamukaste alkaa normaalisti noin klo 22, kun saapuu klo 10 aamulla, niin sitä ei ole enää. 

Jesaja siis julisti, että olkaa varovaisia, tuo aikakausi on lyhytikäinen, mutta sillä on tarkoitus. 
Ja Hän sanoo:

"ja maa tuo vainajat ilmoille." (33/38)
"ja niin maa palauttaa kuolleet elämään. (1992)

Ja kun luet edemmäs, niin Hän sanoo, että tuo aamukaste tulee tuomaan sanoinkuvaamattoman ilon seurakunnalle. Sillä Hän sanoo:

"19 ...Herätkää ja riemuitkaa, te jotka tomussa lepäätte, sillä sinun kasteesi on valkeuksien kaste, ja maa tuo vainajat ilmoille.
20 Mene, kansani, kammioihisi ja sulje ovet jälkeesi," (Jes. 26:19-20) 

"19 ...Tomuun vaipuneet, herätkää ja riemuitkaa! Sinun kimaltava aamukasteesi virvoittaa maan, ja niin maa palauttaa kuolleet elämään.
20 Ja nyt, kansani, mene huoneisiisi, sisälle, sulje ovet jäljessäsi." (1992)

Tämä viittaa siihen, että tuo aikakausi tulee olemaan Herran ihmisten aikakausi, se tulee olemaan Jumalan valittujen aikakausi, ihmisten, joita Hän kutsuu: Minun kansani. Hän sanoo, että kun tuo aikakausi tulee, se tulee myös huutamaan julistuksen. Hän sanoo: Mene kansani, ja sulje ovet jäljessäsi. Tarkoittaen, että tuo aikakausi tulee olemaan lyhytikäinen, mutta kun näet sen, niin se pääasiassa julistaa: oven sulkemista!

Tämä tarkoittaa, että teidän tulee olla varovaisia, käyttäen sitä hyödyksenne todella hyvin. Kun näette minun menevän halki kansakuntien, niin pääasiassa julistan oven sulkemista. Sanon teille aina: Menkää sisälle nyt, kun ovi on vielä avoinna. Sillä aika tulee, jolloin ette pysty menemään sisälle. Silloin ovi on sulkeutunut. 

Jesaja lukee eteenpäin ja sanoo: 

"20 ...lymyä hetkinen, kunnes viha on ohitse mennyt.
21 Sillä katso, Herra lähtee asuinsijastaan kostamaan maan asukkaille heidän pahat tekonsa, ja maa paljastaa verivelkansa eikä surmattujansa enää peitä." (Jes. 26:20-21)

Mitä Herra sanoo tästä armon aikakaudesta?

Hän sanoo, että se on hyvin lyhytikäinen. Mutta sen sisällä aamukaste tulee paljastamaan synnin; että jos verta koskaan vuodatettiin tässä niin voimme nyt nähdä, katso, verta vuodatettiin tässä. Jos joku tapettiin tässä, niin sanomme, katso, joku tapettiin tässä. 

Mitä tämä tarkoittaa teille?

Herra käyttää tätä sanomaan, että aamukasteella on tarkoitus. Armon aikakauden aikana Pyhän Hengen Kirkkaudella tulee olemaan rooli. Sen tarkoitus tulee olemaan paljastaa synti. Sen tähden tuo Kirkkaus ei ole showbisnestä varten, Hollywoodia, Bollywoodia varten, se ei ole elokuvia varten. Tuon Kirkkauden rooli armon aikakaudessa on paljastaa synti ja sytyttää parannuksenteon Herätys, jotta kansakunnat tekisivät parannuksen synnistä. Nyt kun synti on paljastettu, niin siinä prosessissa valmistakaa tie Messiaan tulemusta varten. 

"3 Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi,
4 tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala.
5 Ettekö muista, että minä, kun vielä olin teidän tykönänne, sanoin tämän teille?
6 Ja nyt te tiedätte, mikä pidättää, niin että hän vasta ajallansa ilmestyy.
7 Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää" (2. Tess. 2:3-7)

Hän kuvailee profetiaa armon aikakauden lopusta. Silloin antikristus tullaan paljastamaan. Tämä on profetia, joka ei ole vielä täyttynyt, sillä se julistaa seurakunnan ylöstempausta. 

1 Kor. 6:12-20 Hän sanoo, että ettekö tiedä, että ruumiinne on Pyhän Hengen pyhä temppeli, joka asuu teissä. Te olette ostetut. Kun ylöstempaus tapahtuu niin Pyhän Hengen pyhä asumus tullaan ottamana pois, ja kun tuo Pyhän Hengen pyhä asumus otetaan pois, niin Pyhällä Hengellä ei ole enää asumusta, Hänet tullaan myös ottamaan pois. Se tulee merkkaamaan armon aikakauden lopun. 

Olkaa varovaisia. Tämä aikakausi on parannuksenteon Herätystä varten, ei menestysteologiaa varten, ei valheita varten, ei valheapostoleja varten tässä kaupungissa. Se on aikakausi, joka on tarkoitettu valmistautumiseen Messiaan tulemukseen.  

Shalom. 

PELASTUSRUKOUS:

Väkevä Jeesus, 
olen kuullut,
että armon aikakausi,
tulee loppuunsa,
ja tänään teen parannuksen,
kaikesta synnistä,
ja pyydän sinua, 
vakiinnuttamaan Sanasi,
ja Pyhän Hengen,
elämääni,
ja valmistamaan minut,
Messiaan tulemusta varten,
Jeesuksen väkevässä nimessä,
tänään,
olen uudestisyntynyt.

Valmistakaa tie, Messias on tulossa

(Lähde: https://www.youtube.com/watch?v=bYestw1NTTo&t=8s / HERRAN VÄKEVIMMÄT PROFEETAT)

Hakulomake

Messias On Tulossa

Profeetta Dr Owuor suomeksi tulkattu (mp3)

Kirjallisia HERRAN Sanomia