ERO YLÖSTEMPAUKSEN & KRISTUKSEN TOISEN TULEMUKSEN VÄLILLÄ

Messiaan paluu tapahtuu kahdessa eri osassa: Ensin on pyhän seurakunnan Ylöstempaus, jonka jälkeen alkaa 7 vuoden Ahdistuksen aika, jonka jälkeen on Kristuksen toinen tulemus.

 

YLÖSTEMPAUS:

”Sillä kuka on meidän toivomme tai ilomme tai meidän kerskauksemme kruunu? Ettekö myös te, meidän Herramme Jeesuksen edessä hänen tulemuksessaan? 20 Sillä te olette meidän kunniamme ja meidän ilomme.” (1. Tess. 2:19-20)

Hän puhuu siitä, mikä on Pastorin suurin ilo, kun seurakunta pääsee sisälle. Kun julistat saarnastuolissa seurakunnassa, kutsusi on suurempi kuin itse presidentillä, sillä sinä julistat ikuisen elämän sanomaa sukupolven keskellä, joka istuu Taivaan ja helvetin kynnyksellä.

Ylöstempauksessa Herra tulee ilmaan ylös pilviin vastaanottamaan teitä. Hänen jalkansa eivät kosketa maahan. Hän vastaanottaa ihmiset taivaalla. Pyhät kuolleet nousevat haudoistaan ja saavat kirkastetut ruumiit ja heidän sielunsa, joiden kanssa Messias tulee Taivaasta menevät heidän ikuiseen kirkastettuun ruumiiseensa ja he kohtaavat Herran ilmassa, pilvissä, taivaalla.

Siis ihan oikeat ihmiset menevät Taivaaseen, jättäen tänne silmälasit, kengät, rannekellot, vaatteet ja ihmisiä häviää täältä. Kun ylöstempaus tapahtuu, niin luonnollisesti yksi osa maailmaa tulee olemaan yössä ja toinen osa päivässä.

He, jotka ovat pyhiä ja elossa muuntuvat ja heidät otetaan. Tulemme olemaan iloisia tuona päivänä, koska nyt he tulevat tuntemaan meidän Jumalamme.

Tämän sanoman tarkoitus on valmistaa teidät ja voimaannuttaa teidät, jotta voisitte mennä valmistamaan kansanne Messiaan tulemukseen ylöstempauksessa, kun Herra ottaa omansa Taivaaseen.

”22 karttakaa kaikenkaltaista pahaa. 23 Mutta itse rauhan Jumala pyhittäköön teidät kokonansa, ja säilyköön koko teidän henkenne ja sielunne ja ruumiinne nuhteettomana meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen. 24 Hän, joka teitä kutsuu, on uskollinen, ja hän on sen myös tekevä.” (1. Tess. 5:22-24)

”1 Mutta mitä tulee meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen ja meidän kokoontumiseemme hänen tykönsä, niin me pyydämme teitä, veljet, 2 ettette anna minkään hengen ettekä sanan ettekä minkään muka meidän lähettämämme kirjeen heti järkyttää itseänne, niin että menetätte mielenne maltin, ettekä anna niiden itseänne peljästyttää, ikäänkuin Herran päivä jo olisi käsissä.” (2. Tess. 2:1-2)

He olivat huolissaan, sillä vainojen tähden he luulivat, että seurakunta olisi jo ahdistuksen ajassa ja he olisivat sivuuttaneet ylöstempauksen.

”Niin silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä.” (2. Tess. 2:8)

Tässä puhutaan pedon ilmestymisestä ylöstempauksen jälkeen, kun Pyhä Henki otetaan pois, joka on pidätellyt antikristusta.

”1 "Älköön teidän sydämenne olko murheellinen. Uskokaa Jumalaan, ja uskokaa minuun. 2 Minun Isäni kodissa on monta asuinsijaa. Jos ei niin olisi, sanoisinko minä teille, että minä menen valmistamaan teille sijaa? 3 Ja vaikka minä menen valmistamaan teille sijaa, tulen minä takaisin ja otan teidät tyköni, että tekin olisitte siellä, missä minä olen. 4 Ja mihin minä menen-tien sinne te tiedätte." (Joh. 14:1-4)

Messias tulee ja ottaa pyhiä uskovia kanssaan Kirkkauteen, silloin kohtaat Hänet ilmassa ja menet Taivaan Valtakuntaan Jumalan Karistan Hääaterialle. Herra tulee poistamaan teidät pyhät täältä maailmasta ylöstempauksessa.

”16 Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin; 17 sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa. 18 Niin lohduttakaa siis toisianne näillä sanoilla.” (1. Tess. 4:16-18)

Herra itse tulee ottamaan teidät, niin tärkeitä te olette Hänelle! Armon ovi on sulkeutumassa.

 

TOINEN TULEMUS:

Toisessa tulemuksessa Herra tulee asettamaan Kristuksen tuhatvuotisen rauhan Valtakunnan.

”13 vahvistaaksensa teidän sydämenne nuhteettomiksi pyhyydessä meidän Jumalamme ja Isämme edessä, meidän Herramme Jeesuksen tulemuksessa, kun hän tulee kaikkien pyhiensä kanssa.” (1. Tess. 3:13)

”11 Ja minä näin taivaan auenneena. Ja katso: valkoinen hevonen, ja sen selässä istuvan nimi on Uskollinen ja Totinen, ja hän tuomitsee ja sotii vanhurskaudessa. 12 Ja hänen silmänsä olivat niinkuin tulen liekit, ja hänen päässään oli monta kruunua, ja hänellä oli kirjoitettuna nimi, jota ei tiedä kukaan muu kuin hän itse, 13 ja hänellä oli yllään vereen kastettu viitta, ja nimi, jolla häntä kutsutaan, on Jumalan Sana. 14 Ja häntä seurasivat ratsastaen valkoisilla hevosilla taivaan sotajoukot, puettuina valkeaan ja puhtaaseen pellavavaatteeseen. 15 Ja hänen suustaan lähtee terävä miekka, että hän sillä löisi kansoja. Ja hän on kaitseva heitä rautaisella valtikalla, ja hän polkee kaikkivaltiaan Jumalan vihan kiivauden viinikuurnan. 16 Ja hänellä on viitassaan kupeellaan kirjoitettuna nimi: "Kuningasten Kuningas ja herrain Herra". (Ilm. 19)

Herra tulee ylöstemmattujen pyhien kristittyjen kanssa Taivaasta takaisin maailmaan 7-vuoden ahdistuksen ajan jälkeen asettamaan Tuhatvuotisen Valtakuntansa. Tässä toisessa tulemuksessa Hänen jalkansa astuvat maahan saakka.

”1 Katso, Herran päivä on tuleva, ja sinun saaliisi jaetaan sinun keskelläsi. 2 Minä kokoan kaikki pakanat sotaan Jerusalemia vastaan. Kaupunki valloitetaan, talot ryöstetään, naiset raiskataan, ja puoli kaupunkia lähtee pakkosiirtolaisuuteen, mutta jäljelle jäävää kansaa ei hävitetä kaupungista. 3 Ja Herra on lähtevä liikkeelle ja sotiva näitä pakanoita vastaan, niinkuin sotimispäivänänsä, taistelun päivänä. 4 Hänen jalkansa seisovat sinä päivänä Öljymäellä, joka on Jerusalemin edustalla itää kohti. Ja Öljymäki halkeaa kahtia idästä länteen hyvin suureksi laaksoksi: toinen puoli mäkeä siirtyy pohjoiseen ja toinen puoli etelään päin.” (Sak. 14:4)

”40 Niin kuin rikkavilja kootaan ja hävitetään polttamalla, niin tapahtuu maailman lopussa. 41 Ihmisen Poika lähettää pyhät enkelinsä, ja he kokoavat hänen valtakunnastaan kaikki, jotka viettelevät pahaan ja harjoittavat vääryyttä. 42 Enkelit heittävät heidät tuliseen pätsiin, ja siellä itketään ja kiristellään hampaita.” (Matt. 13:40-42)

Hän lähettää pyhät enkelinsä poistamaan pahat jumalattomat ihmiset maailmasta, minne Hän asettaa Tuhatvuotisen Valtakuntansa. Heidät heitetään tuliseen pätsiin. Jumala anelee ihmisiä valitsemaan Taivaan!

”36 Mutta siitä päivästä ja hetkestä ei tiedä kukaan, eivät taivasten enkelit, eikä myöskään Poika, vaan Isä yksin. 37 Sillä niinkuin oli Nooan päivinä, niin on Ihmisen Pojan tulemus oleva. 38 Sillä niinkuin ihmiset olivat niinä päivinä ennen vedenpaisumusta: söivät ja joivat, naivat ja naittivat, aina siihen päivään asti, jona Nooa meni arkkiin, 39 eivätkä tienneet, ennenkuin vedenpaisumus tuli ja vei heidät kaikki; niin on myös Ihmisen Pojan tulemus oleva.”

On myös heitä, jotka varjeltuvat ahdistuksen ajassa, kuten Nooa perheineen. Tämä kuvastaa Israelin pelastusta. Epäpyhät, pahat ja jumalattomat poistetaan täältä maailmasta tuomioon tulijärveen.

”40 Silloin on kaksi miestä pellolla; toinen korjataan talteen, ja toinen jätetään. 41 Kaksi naista on jauhamassa käsikivillä; toinen korjataan talteen, ja toinen jätetään. 42 Valvokaa siis, sillä ette tiedä, minä päivänä teidän Herranne tulee.” (Matt. 24)

Tämä tapahtuu ahdistuksen ajassa. Heidät jätetään tänne tuhatvuotiseen Valtakuntaan, jotka ovat vastaanottaneet Herran ahdistuksen ajassa ja säilyneet elossa. Heidät poistetaan täältä, ennen Kristuksen tuhatvuotista Valtakuntaa, jotka ovat jumalattomia ja syntisiä ja heitetään tulijärveen.

”47 Vielä taivasten valtakunta on nuotan kaltainen, joka heitettiin mereen ja kokosi kaikkinaisia kaloja. 48 Ja kun se tuli täyteen, vetivät he sen rannalle, istuutuivat ja kokosivat hyvät astioihin (Jumalan Valtakuntaan), mutta kelvottomat he viskasivat pois. 49 Näin on käyvä maailman lopussa; enkelit lähtevät ja erottavat pahat vanhurskaista 50 ja heittävät heidät tuliseen pätsiin; siellä on oleva itku ja hammasten kiristys.” (Matt. 13:47-50)

”30 samoin käy sinä päivänä, jona Ihmisen Poika ilmestyy. 31 Sinä päivänä älköön se, joka katolla on ja jolla on tavaransa huoneessa, astuko alas niitä noutamaan; ja älköön myös se, joka pellolla on, palatko takaisin. 32 Muistakaa Lootin vaimoa! 33 Joka tahtoo tallettaa elämänsä itselleen, hän kadottaa sen; mutta joka sen kadottaa, pelastaa sen. 34 Minä sanon teille: sinä yönä kaksi on yhdellä vuoteella; toinen korjataan talteen, ja toinen jätetään. 35 Kaksi naista jauhaa yhdessä; toinen korjataan talteen, mutta toinen jätetään." 37 Ja he vastasivat ja sanoivat hänelle: "Missä, Herra?" Niin hän sanoi heille: "Missä raato on, sinne myös kotkat kokoontuvat". (Luuk. 17)

Toisin sanoen heidät korjataan pois, viskataan pois täältä, poistetaan ja heitetään helvettiin, jonka jälkeen Tuhatvuotinen Valtakunta asetetaan. Tämän jälkeen seuraa Valkoisen Valtaistuimen viimeinen Tuomio (Ilm. 20) ja sitten ikuinen tila, ikuisuus, Jumalan Valtakunnassa, joka on uusi Taivas ja uusi maa.

 

EROAVAISUUDET: YLÖSTEMPAUS / TOINEN TULEMUS

1) Sijainti ilmassa / Sijainti maassa

2) Jeesus ottaa pyhät kirkkauteen / Jeesus tuo pyhät mukanaan maailmaan

3) Jeesus jättää pahat tänne / Pyhät enkelit poistavat ja ottavat pahat pois maailmasta

4) Otetaan Kirkkauteen / Otetaan Tuomioon

www.jeesusontulossa.fi

Hakulomake

Messias On Tulossa

Profeetta Dr Owuor suomeksi tulkattu (mp3)

Kirjallisia HERRAN Sanomia